Kategoriat
Korea Pikaruoka Resepti Suomi Yhdysvallat

Yangnyeom-kana eli korealainen friteerattu kana

Korealaisen friteeratun kanan ydin on makea, hapan ja tulinen yangnyeom-kastike, 양념. Yangnyeom chikin tai yangnyeom-tongdak on koko annos, joka sisältää friteerattua kanaa pyöriteltynä tahmeassa ja tulisessa kastikkeessa.

Yangnyeom-kastikkeella voi piristää myös einesruokia, kuten kananugetteja. Tai miksei kananugetteina voisi käyttää vaikka McDonaldsin kananugetteja. Joka tapauksessa pieni pyöritys tahmeassa kastikkeessa tekee tylsemmästäkin eineksestä oikein herkullisen.

3/4 dlketsuppia
3/4 dlvaaleaa siirappia
1/2 dlgochujangia
2 rklöljyä
3valkosipulinkynttä
2 tlriisiviinietikkaa
ripausmustapippuria
ripausvalkopippuria

Kastikkeen voi tehdä etukäteen. Pilko valkosipuli pieneksi. Lämmitä öljy pannussa ja paahda valkosipulia hieman. Varo ruskistamasta. Lisää muut ainekset ja anna hautua hetki.


Yangnyeom-kana rintafileestä

1 kgkanan rintafilettä
1 dlperunajauhoja
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlruokasoodaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2munaa
kokonaanyangnyeom-kastike ylempää tästä reseptistä

Taikinaresepti mukailee tarkasti Maangchin reseptiä.

Sekoita taikina-ainekset keskenään. Pilko kanat suupaloiksi ja sekoita ne taikinaan. Taikinan ei ole tarkoitus peittää kanapaloja kokonaan tasaisesti, vaan pinta voi olla osin ohut ja osin paksumpi.

Lämmitä ruokaöljyä 180-asteiseksi. Friteeraa kanapalat lisäten ne yksitellen öljyyn. Kun kanapalat ovat kypsiä mutteivät ruskeita, ota ne pois öljystä talouspaperin päälle. Anna enimmän öljyn valua kananpaloista.

Paista kananpalat sitten vielä uudelleen samassa öljyssä kullanruskeiksi.

Sekoita kananpalat yangnyeom-kastikkeeseen ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.


Yangnyeom-kananugetit

10valitsemaasi kananugettia
4 rklyangnyeomkastiketta (kts. yllä)

Paista tai lämmitä kananugetit haluamallasi metodilla, tai osta ne lämpiminä. Kaada niiden päälle kastiketta ja sekoita niin että nugetit peittyvät joka pinnaltaan kastikkeeseen.

Jätä kommentti