Kategoriat
Resepti

Vähän jännempää jauhelihaa

Jauheliha on halpaa ja hyvää. Siitä saa helposti tehtyä kaikenlaista muutakin kuin bolognesekastiketta. Tässä kokoelma vähän jännempiä jauhelihareseptejä. Resepteissä on keskitytty ruokalajeihin, joissa jauheliha on lopputuloksessa jauhelihan muotoista – jauhelihasta voi toki tehdä myös vaikkapa lihapullia.


Intialaisittain

Keema pav on intialaisittain maustettua tulista ja mausteista jauhelihaa. Keema pav sopii hyvin naan-leivän tai riisin kera syötäväksi.


Kiinalaisittain

Yunnanilainen minttu ja naudanliha kaipaa itse jauhettua tai pilkottua lihaa, mutta periaatteessa tavallinenkin jauheliha kelpaisi. Ruokalajissa on enemmän tuoreita yrttejä kuin lihaa, joten aromeista ei ole puutetta.

Macaolainen minchi on pyttipannun kaltainen ruoka, joka sekoittaa kiinalaista, portugalilaista ja brittiläistä keittiötä. Mukavasti maustettu naudanliha sekoitetaan paistettuihin perunoihin ja voidaan tarjoilla pyttipannun tapaan paistetun kananmunan kera.


Laosilaisittain

Larb on salaatti, joka kuitenkin sisältää pääasiassa lihaa. Larb on maustettu hieman yunnanilaisen mintun ja naudanlihan tapaan erilaisilla yrteillä, mutta eteläisemmät kalakastikkeen aromit tekevät mausta kovin erilaisen.


Meksikolaisittain

Geneerinen meksikolainen jauheliha on sopiva tortillojen, enchiladojen ja burritojen täytteeksi.


Syyrialaisittain

Sujuk tarkoittaa maustetun jauhelihan lisäksi tietynlaista makkaraa. Maustetussa jauhelihassa on makkaran kaltaiset voimakkaat mausteet, ja jauheliha sopii hyvin pitaleivän täytteeksi.


Turkkilaisittain

Jauhelihakebab on alinazik kebab -annoksen tapaisesti maustettua jauhelihaa. Pitaleivässä tomaatin, maustetun sipulin ja persilja kanssa tarjoiltuna annos sisältää erityisen turkkilaisia makuja.

Jätä kommentti