Kategoriat
Georgia Pikaruoka Resepti

Pikahatšapuri

Pidätkö leivästä? Pidätkö juustosta? Pidätkö niiden yhdistelmästä, eli vaikkapa pizzasta? Oletko kädetön leipomaan? Ei hätää, pikahatšapuri on juuri sinulle!

Hatšapuri on parhaimmillaan pehmeä ja sitkeä, juustoinen piiras, jopa useammassa kerroksessa juustoa sisältäen kuten imeretiläisessä hatšapurissa on tapana. Sitä ei kuitenkaan ole tarjolla helposti georgialaisten ravintoloiden ulkopuolella. Taikinan veivaaminen vaatii ensinnäkin taitoa, mutta lisäksi oikeanlaisen uunin.

Sen sijaan teollisesti valmistettua naan-leipää löytyy useimmista ruokakaupoista. Useimmiten löytyy Santa Marian naan-leipää, joka on lähtökohtaisesti kummallisesti maustettua eikä ainakaan pelkiltään toimi edes naan-leivän korvikkeena. Pikahatšapuriin se kuitenkin kelpaa. Leipomo Kirkukin mainiot naanleivät, vaikkakin ovat hieman kuivia ja ohuita, toimivat myös.

Kun valmisnaanleivän päälle levittää kunnolla juustoa, on lopputuloksena jotain, joka muistuttaa etäisesti hatšapuria. Hatšapurireseptien perusteella mozzarellan ja fetan seos on lähimpänä hatšapureissa yleensä käytettävää juustoa.

1valmisnaanleipä
75 gfetajuustoa
75 gmozzarellaraastetta
Pikahatšapurin ainekset.

Sekoita feta ja mozzarellaraaste jokseenkin tasaiseksi seokseksi. Näin seos vaikuttaa eniten yhdeltä juustolaadulta.

Pikahatšapuri ennen uunia.

Levitä juusto naanleivän päälle ja paista 250 asteessa kunnes juusto on sulanut.

Päälle sopii myös ripaus svanetilaista suolaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s