Kategoriat
Pääruoka Resepti Suomi

Karhupata

Karhunliha on melko tummaa, tiivistä ja joskus myös riiistaisen aromikasta. Koska karhunlihassa on usein trikiinejä, se on aina kypsennettävä vähintään yli 70 asteeseen trikiinien tappamiseksi. Ylikypsäksi kypsennys sopiikin karhunlihalle erityisen hyvin myös käytännön syistä.

Karhunliha on sen verran erikoista, että sen erityisestä mausta kannattaa nautiskella. Sitä ei kannata peittää kummemmin mausteilla, joten tässä padassa on hyvin yksinkertaiset ja perisuomalaiset mausteet.

n. 2 kgkarhun paistilihaa
5 dlvettä
3 rklvoita
1iso sipuli
8katajanmarjaa
8 maustepippuria
1/2 rklmustapippureita
2 1/2 tlsuolaa
persiljaa

Silppua sipuli pieneksi.

Pilko karhunliha viiden sentin kuutioiksi ja ruskista ne voissa.

Ruskista myös sipulit ja siirrä sipulit ja ruskistettu liha uuniin sopivaan pataan.

Lisää mausteet ja vesi.

Anna padan muhia 175 asteessa 5-7 tuntia.


Valmistuksen vaikeustaso: Helppo

Valmistusaika (aktiivinen/odotus): 20 min / 5-7 h

Raaka-aineiden hankinnan vaikeustaso: Vaikea

Advertisement

2 vastausta aiheeseen “Karhupata”

Kiitos konkreettisesta ohjeesta! Muutama vuosi sitten tein karhupaistia ja ongelma oli löytää edes suurpiirteistä ohjetta. Riistakeittokirjani vaikenevat karhusta täysin. Netistä löysin sen tyyppisiä että ”älä vaan mausta liikaa, paista sopivassa lämmössä, tarpeeksi kauan”. Tosi turhauttavaa! Sävelsin sitten jotain ja hyväähän siitä tuli! Maku oli yllättävä; minun mielestä yhtä aikaa sianlihan ja riistan vivahteita, mutta melko vähän riistamainen.

Tykkää

Kiitokset! Tuntui tosiaan, että karhuun toimii kyllä vaikka ylikypsään nautaan sopiva valmistustapa, mutta lopputulos oli nautaa huomattavasti vähemmän käsiin hajoava liha. Sama kokemus tuli mausta, joskin meillä oli vain hyvin hyvin mieto riistaisuus. Ilmeisesti se riippuu aika paljon karhun kaatoajasta ja iästä, meillä oli nuorta karhua.

Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s