Kategoriat
Kiina Pääruoka

Lammaschuan

Chuan, 串, on kiinalainen kebab-tyyppinen katuruoka, joka on suosittua Pekingissä. Chuan on kuitenkin alunperin kotoisin Xinjiangin maakunnasta, jossa se on uiguurien perinteinen ruokalaji. Kaikista perinteisin versio on yang rou chuan, 羊肉串, lampaasta tehty chuan-varras. Liha pilkotaan pieniksi paloiksi, jotka maustetaan hyvin ja seivästetään paistamista varten vartaaseen. Vartaaseen laitetaan vuorotellen rasvaisia ja rasvattomia paloja, kuten kiinalaisessa merkissä: 串.

Mausteina käytetään erityisesti juustokuminaa ja chiliä. Mausteseos tehdään valmiiksi, ja sitä ripotellaan lihan päälle ennen, kesken ja jälkeen paistamisen.

Grillikautta odotellessa testasin herkun uunin grillivastuksella 300 asteessa. Täytyy sanoa, että tuli parempaa kuin moni uusi ruoka jota olen vähään aikaan kokeillut. Tästä reseptistä saa kahdeksisen hyvänkokoista varrasta.

200 grasvatonta lampaanlihaa
200 g glampaan rasvaa tai rasvaisia lihanpaloja
1 rklsoijakastiketta
1 tlshaoxing-riisiviiniä
1 rkljuustokuminaa rouheasti jauhettuna
1 rklgochugaru-chilirouhetta
1 tlsichuaninpippuria jauhettuna
1 rklmerisuolaa hienoksi jauhettuna
Chuanien ainekset.

Jos käytät bambutikkuja, muista liottaa niitä jonkun aikaa vedessä ennen käyttöä, etteivät ne pala.

Lihan valinta on tärkeää. Tarvitset sekä lampaan rasvaa että lihaa. Jos teet jotain muutakin lammasruokaa, saat sopivassa suhteessa rasvaa ja lihaa luuttomasta lampaanpaistista.

Pilko lampaanliha ja rasva 1-1.5cm paloiksi. Voit tehdä myös pitkulaisempia paloja, jos muut dimensiot ovat tuota luokkaa. Tällöin seivästä liha pitkittäissuunnassa tikkuun.

Paahda juustokuminansiemeniä hetki pannulla, niin että siitä nousee miellyttävä paahteinen aromi. Jauha juustokumina rouheasti, niin että osa siemenistä jää kokonaisiksi. Voit myös lisätä kokonaisia siemeniä jälkikäteen. Jauha suola ja sichuaninpippuri kuitenkin hyvin pieneksi. Lisää lopuksi mausteisiin chilirouhe.

Mausteseosta.

Sekoita lihoihin soijakastike ja riisiviini, ja sitten noin puolet mausteseoksesta. Anna niiden marinoitua vähintään puoli tuntia, mutta pidempään on tietysti parempi. Pidä rasvaiset ja lihaiset palat erillään, jotta niitä on helpompi valita tikkuihin.

Yllä rasvaa, alla lihaa.

Marinoinnin jälkeen seivästä lihat tikkuun. Vuorottele rasvaisia ja lihaisia paloja, jotta lihasta tulee mureaa.

Vartaat valmiina paistumaan.

Ripottele ensin mausteseosta vartaiden päälle. Ruskista vartaat alkuun pannulla. Ripottele paistaessa mausteseosta vartaiden päälle. Laita ne sitten uunivuokaan, jossa on pohjalla ritilä. Ripottele sitten mausteseosta vartaiden päälle. Laita vuoka korkeimmalle tasolle lähimmäksi grillivastusta, jotta lihoihin tulee kunnolla väriä. Keskeytä paistaminen muutaman kerran ripotellaksesi mausteseosta vartaiden päälle. Kun vartaissa on hieman mustaa palanutta osaa ja ne vaikuttavat muutenkin kypsiltä, ne ovat valmiita. Tarjoillessa ripottele mausteseosta vartaiden päälle.

Tarjoile suoraan uunista, mitä kuumempina, sen parempi.

Valmiita vartaita.

Jätä kommentti