Kategoriat
Italia Pääruoka Resepti

Pääsiäistorttu

Yritin keksiä italialaista pääsiäisruokaa, ja päädyin torttuun. Torta pasqualina on kirjaimellisesti pääsiäistorttu. Tortun taikinan pitäisi olla lehtitaikinaa, ja kerroksia 33 Jeesuksen jokaisen elinvuoden mukaan. En tiedä minkä kristillisen tunnustuskunnan mukaan Jeesus eli juuri 33 vuotta, mutta maan perusteella voinemme olettaa että katolisen.

2 pktpakastelehtitaikinaa tai oman vakaumuksesi mukaan
800 gtuoretta pinaattia
8kananmunaa
500 gtuoretta ricottajuustoa
100 ghienoksi raastettua parmigiano reggianoa
50 gpinjansiemeniä paahdettuna
1/2sipuli
2valkosipulinkynttä
muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Ainekset torta pasqualinaan.

Ensin taikina on tietty kaulittava sopivan kokoiseksi vuokaan, ja taikinalevyjä tarvitaan kaksi: yksi alle, yksi päälle.

Pinaattitäytteen valmistaminen alkaa siten, että pinaattia paistetaan erissä oliiviöljyssä niin että pinaatin tilavuus laskee huomattavasti ja lehdet nuutuvat. Pinaatti kannattaa pilkkoa tätä varten etukäteen pieneksi. Lisäksi oliiviöljyssä paistetaan sipuli ja valkosipuli.

Seuraavaksi paistetut vihannekset, ricotta ja parmigiano sekä pinjansiemenet sekoitetaan keskenään. Suolaa, pippuria ja muskottipähkinää lisätään seokseen maun mukaan. Tässä vaiheessa haju muistuttaa jokseenkin pinaattikeittoa!

Paistovuoka vuorataan taikinalla, ja pinaatti-juustoseos levitetään vuokaan. Seokseen tehdään kuopat kahdeksalle munalle, jotka asetellaan siististi keltuaista rikkomatta kuoppiin, kuten kuvassa alla.

Torta pasqualina raakana täytteineen, ilman kantta.

Lopuksi taikinakansi asetetaan päälle, ja piiras laitetaan uuniin. Lämpö kannattaa pitää alhaisena, esimerkiksi 175 asteessa, ja piirakka valmistuu 45 minuutin – tunnin aikana.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s