Kategoriat
Azerbaijan Pääruoka Pikaruoka Resepti

Qutab eli azerbaidjanilainen piiras

Qutab on azerbaijanilainen piiras, joka täytetään tyypillisesti juustolla ja yrteillä tai maustetulla lihalla. Yksinkertainen taikina kaulitaan ohueksi ympyräksi, toinen puolisko täytetään täytteellä ja tyhjä puolikas käännetään täytteen päälle.

Qutab pitäisi oikeasti paistaa azerbaijanilaisella saj-pannulla, joka on siitä erikoinen, että pannun ulko- ja sisäpintaa käytetään. Qutab paistetaan saj’n pohjalla, kun pannu on käännetty ylösalaisin. Kotona qutab on kuitenkin tyypillisesti pakko tehdä tavallisella pannulla.

Tässä reseptissä käytän lihatäytettä, mutta lisäksi tai lihan tilallenin sopisi myös juusto.

taikina:
10 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl suolaa
5 dlvettä
jauhelihatäyte:
400 glampaan jauhelihaa
1 iso sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklgranaattiomenasiirappia
1/2 puskaakorianteria
1/2 puskaaminttua
2 tlsuolaa
2-3 tlmustapippuria
granaattiomenan siemeniä
sumakkia
voita

Taikina

Mittaa jauhot ja suola ja sekoita ne keskenään. Tee keskelle kuoppa ja lisää siihen vesi. Sekoita jauhot veteen vähitellen. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia.

Täyte

Silppua sipuli ja yrtit mahdollisimman pieneksi. Purista valkosipuli. Sekoita kaikki aineet paitsi granaattiomenan siemenet keskenään ja anna maustua tunnin verran.

Kasaaminen

Tee taikinasta 8-10 palloa. Kauli jokainen runsaalla jauholla ohueksi levyksi, joka mahtuu pannulle. Täytä toinen puoli täytteellä. Yllämainittujen täytteiden lisäksi sisään sopivat myös granaattiomenansiemenet ja juusto, joita molempia voi ripotella lihamassan päälle. Sulje lopulta piiras.

Siirrä piiras kuivalle pannulle ja paista sitä kannen alla kunnes paistopinnan kuplat ovat ruskeita tai mustahkoja. Käännä sitten toinen puoli alaspäin ja toista.

Voitele qutab sulalla voilla.

Ripottele päälle tarjoiltaessa jauhettua sumakkia ja granaattiomenansiemeniä.


Valmistuksen vaikeustaso: Helppo

Valmistusaika (aktiivinen/odotus): 45 min / 1 h

Raaka-aineiden hankinnan vaikeustaso: Keskitaso

Jätä kommentti