Kategoriat
Filippiinit Pääruoka Resepti

Piaparan-kana

Piaparan on filippiiniläinen tapa valmistaa liha kookosmaidossa, ja sitten tarjoilla liha ja sen liemi erikseen. Piaparan a manok, kanaa piaparan-tyyliin valmistettuna, on tyypillinen piaparan-annos.

Lihan kanssa paistetaan tyypillisesti paprikaa ja sipulia, mutta keskeisin osa on kookospähkinäraaste. Tuore kookospähkinäraaste on parempaa kuin kookoshiutaleet, mutta hiutaleillakin pärjää.

500 gkanaa
2pientä paprikaa, punainen ja vihreä
1sipuli
1yksikyntinen valkosipuli
2 dlpalapaa
1kookospähkinä
(2thaichilipaprikaa)
4 dlkookosmaitoa
1-2 tlkurkumajauhetta
suolaa
ruokaöljyä

Pilko paprika ja sipuli sopivan kokoisiksi isoiksi paloiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Jos haluat tulisempaa, lisää ja viillä thaichilipaprikat puoliksi.

Kuori kookospähkinä. Lyö pähkinä ensin rikki ja poista kova kuori. Poista pähkinän sisuksesta ruskea pinta kuorimaveitsellä. Raasta sitten kookospähkinä raastinraudan isolla terällä.

Jos et käytä tuoretta kookospähkinää, korvaa se kolmella desilitralla kookoshiutaleita.

Lämmitä ruokaöljy pannulla. Ruskista kanat ja lisää valkosipuli ja 1 dl palapaa. Paista hetki ja lisää kookosmaito, thaichilipaprikat, jos käytät ja kurkumajauhe. Anna kanojen muhia liemessä vartin verran.

Lämmitä toisella pannulla ruokaöljyä. Paista siinä paprikat ja sipulit sekä toinen desilitra palapaa. Kun vihannekset hieman ruskistuvat, lisää sekaan myös kookosraaste ja 2 dl liemestä. Anna nesteen haihtua kunnes seos on lähes kuivaa. Siirrä sekaan kanat liemestä.

Tarjoile kana ja vihannekset sekä liemi keitetyn riisin kera.

Jätä kommentti