Kategoriat
Resepti Turkki

Köfte kebab eli turkkilaiset kebakot

Kebabeja on lukemattomia monenlaisia, mutta lähes kaikkia yhdistää grillaus vartaassa. Köfte kebab on hyvin helposti valmistettava kebab. Köfte tarkoittaa jauhettua, ja köfte kebab tehdäänkin jauhelihasta grillivartaan ympärille.

Köfte kebabin lihamassa sopii myös moneen muuhun kuin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa: lihapulliin, hampurilaispihveihin, tai vaikka kotitekoiseen döner kebabiin. Kotitekoisessa döner kebabissa massa puristetaan tiiviiksi, paksuhkoksi pötköksi alumiinifolion sisään ja paistetaan uunissa kypsäksi. Kebablastut tehdään pötköstä juustohöylällä.

400 gnaudan jauhelihaa
400 glampaan jauhelihaa
1 dlleivänmuruja kostutettuina
2 rklturkkilaista baharat-mausteseosta
1 tlsumakkia
1yksikyntinen valkosipuli
1/2 puskaapersiljaa
2 1/2 tlsuolaa
Köfte kebabin ainekset.

Köfte kebabin valmistus on yksinkertaista, kuin lihapullien. Silppua valkosipuli ja persilja mahdollisimman pieneksi. Kostuta leivänmurut mutta purista niistä vesi mahdollisimman tarkasti pois.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Puristele taikinaa niin kauan, että lihan rakenne hajoaa.

Lopulta ota taikinasta noin nyrkin annoksia, jotka muotoilet pötköiksi varrastikun ympärille.

Köfte kebabit valmiina grilliin.

Grillaa pötköt kypsiksi. Uunissa grillivastus ja 210 astetta tekee tämän 20 minuutissa. Käytä uunissa jonkunlaista ritilää, jonka päälle laitat kebabit. Näin lihasnesteet tippuvat alla olevaan astiaan eivät jää lillumaan kebabien ympärille. Grillissä ei ole tätä ongelmaa.

Tarjoile sopivien lisukkeiden kanssa, esimerkiksi:

Jätä kommentti