Kategoriat
Indonesia Pääruoka Resepti

Baladomunat

Useasta maailmankolkasta löytyy ruoka, jossa kananmuna kytkeytyy tomaattikastikkeeseen. Niin myös Indonesiasta. Telur balado, eli munat balado-kastikkeessa, on juuri tällainen. Tomaatin lisäksi kastikkeessa on paljon chiliä, ja loppusilauksen antaa kaffirlime.

Aivan alkuperäisimmillään kovaksi keitetyt kananmunat pitäisi lisäksi uppopaistaa tähän annokseen. Uppopaistamisesta muodostuvaan pintaan kastike tarttuu paremmin. Uppopaista jos haluat, mutta ilmankin ruoka on herkullinen (ja nopeampi (ja helpompi)).

6kovaksi keitettyä munaa
2tomaattia
6-8punaista chiliä
1yksikyntinen valkosipuli
2salottisipulia
1 rklsuolaa
1 tlsokeria
1-2kaffirlimen lehteä
ruokaöljyä
Munien ainekset kastikkeineen.

Pilko tomaatti rouheasti. Poista chilistä siemenet ja pilko rouheasti. Pilko salottisipuli ja valkosipuli rouheasti. Jauha tomaatti, chili, sipulit, suola, sokeri ja ruokalusikallinen öljyä tahnaksi tehosekoittimessa.

Jos uppopaistat munat, tee se nyt. Muniin tulee saada kullankeltainen rusketus.

Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä pannulla. Paista tahnaa hetki niin, että se alkaa tuoksua. Lisää sitten vesi ja anna kastikkeen kiehua parikymmentä minuuttia. Liian lyhyellä keittoajalla sipuli jää kitkeräksi. Lisää puolessavälissä kaffirlimenlehdet. Lisää lopulta munat, ja anna niiden hautua kastikkeessa hetken verran.

Tarjoa sellaisenaan tai riisin kera. Sopii myös aamiaiselle! Aamiaista varten tahnan voi tehdä edellisenä iltana jääkaappiin. Keittäminen kannattaa tehdä jo edellisenä iltana. Sipuli voi kitkeröityä jääkaapissa keittämättä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s