Kategoriat
Kiina Salaatti

Bang bang kana

Bang bang kana (bang bang ji, 棒棒鸡), on saanut nimensä paukkeesta, joka tulee kypsän kananlihan hakkaamisesta. Hakkaamisen jälkeen kananliha on helpompi repiä ohuiksi suikaleiksi. Ohuilla suikaleilla taas on suuri merkitys: suuri kanan pinta-ala pidättää itsessään enemmän herkullista kastiketta. Kana tarjotaan kylmänä salaattipediltä, esimerkiksi kurkkusuikaleiden tai salaattisuikaleiden päältä.

Bang bang kanan kastike on kumman makuinen. Tämä ei ole ongelma, sillä kumma maku, guaiwei, on yksi tyypillisistä sichuanilaisen keittiön mauista. Siinä esiintyvät tasavertaisina hapan, makea, umaminen, tulinen, puuduttava, pähkinäinen ja raikas maku. Herkullista!

Tässä oleva resepti kastike on jotakin Fuchsia Dunlopin The Food of Sichuan -kirjan ja The Woks of Lifen reseptin väliltä. Jälkimmäinen ei sisällä ollenkaan tahinia, mutta sisältää liikaa viinietikkaa. Dunlopin resepti taas sisältää liikaa tahinia, mutta liian vähän viinietikkaa eikä ollenkaan seesaminsiemeniä (kastikkeessa).

Koska kana nyhdetään, voisi suomenkielinen nimi olla hyvin kumman makuinen nyhtökana.

1kokonainen grillattu kana
2kevätsipulia siivutettuna
kastiketta
kurkkua tai salaattia
Bang bang kanan ainekset.

Bang bang kanan osat voi hyvin tehdä valmiiksi.

Kanaksi sopii hyvin kaupan grillattu kana. Grillikanan luista ja muista jämistä saa sitten hyvän kanaliemen. Koipiosat voi repiä ilman hakkaamistakin, mutta rintafileen hajottaminen nyhtösuikaleiksi on kätevää tehdä ensin hakaten, sitten repien.

Nyhdettyä kanaa.

Suikaloi salaatti tai kurkku ohuiksi suikaleiksi, ja säilytä erikseen.

1 rkltahinia
4 rklsichuanilaista chiliöljyä
2 rklchinkiang-viinietikkaa
2 rklsoijakastiketta
1 rklsokeria
1 1/2 rklseesamöljyä
1-2 rklvettä tai kanalientä
1 tljauhettua sichuaninpippuria
Bang bang kanan kastikkeen ainekset.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Säädä kastikkeen viskositeettia veden ja kanaliemen avulla. Kastikkeen tulisi helposti peittää revitty kana.

Ennen tarjoilua kokoa annos näin: alle tulee salaatti tai kurkku, päälle nyhdetty kana ja kanan päälle kastike. Annoksen voi koristella vielä seesaminsiemenillä tai miksei suolapähkinöillä.

Valmis annos.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s