Kategoriat
Kastike Kiina

Sichuanilainen chiliöljy

Sichuanilaista chiliöljyä (lajiao you, 辣椒油) tulee käytettyä niin moneen asiaan, että siitä lienee hyvä tehdä erillinen postaus.

4 dlauringonkukka- tai rypsiöljyä
1kanelitanko
3tähtianista
3 rklkokonaisia sichuaninpippureita
1 1/2 dlgochugaru-chilirouhetta
Chiliöljyn ainekset.

Lämmitä ensin öljy. Käytä jotakin mautonta öljyä, kuten auringonkukka- tai rypsiöljyä. Kuumenna öljy niin, että kun tiputat leivänpalan öljyyn, se alkaa kuplia. Öljyn lämpötilaa voi myös tarkkailla lämpömittarilla, jos haluaa olla oikein tarkka. 160-180 astetta on sopiva lämpötila mausteiden lisäämiseen.

Kun öljy on oikean lämpöistä, lisää kaikki muut mausteet paitsi chilirouhe: kanelitanko, tähtianis ja sichuaninpippuri. Ota kattila heti pois lämmöltä. Öljyn pitäisi kuplia, kun lisäät mausteita. Nautiskele niiden aromista!

Anna mausteiden muhia öljyssä viitisen minuuttia. Kun ne ovat siirtäneet arominsa öljyyn, metsästä mausteet öljystä jä heitä roskiin.

Lisää lopuksi chilirouhe. Öljyn pitäisi jälleen kuplia hieman. Anna öljyn jäähtyä ja säilö tiiviissä purkissa.

Advertisement

5 vastausta aiheeseen “Sichuanilainen chiliöljy”

Hei, kiitos mielenkiintoisesta blogista. Tilasin tuota gochugaru-chilirouhetta, mutta onko sulla tietoa, saako Suomesta/EU:sta tilattua sichuanilaista chilirouhetta? Siemeniä löysin, mutta niiden satoa pystyy hyödyntämään vasta vuoden kuluttua.

Tykkää

Kiitos! Yritin sichuanilaista chilirouhetta etsiä muun muassa amazonista, mutta muistaakseni en oikein löytänyt. Totesin lopulta, että kun gochugarun saatavuus on sen verran hyvä, ja siitä valmistettu öljykin on melko samankaltaista kuin ravintolassa maistamani (myös Kiinassa), niin lopetin etsinnät. Itseasiassa tuo käyttämäni rouhe taitaa olla alkuperältään kiinalaista, vaikka kaikki merkinnät ovatkin koreaksi…

Tykkää

Espoosta löytyi Kiina Supermarket (kiinasuper.fi), josta löytyy vaikka mitä merkillistä ja vähän pelottavaakin. Sieltä tilasin kokeeksi mm. Sichuan Chaotian kuivattu chili 100g. Kotiinkuljetus Helsinkiin 16€ ostoksille on 5€, vielä tänään pitäisi tulla.

Tykkää

Kas, täytyypä itsekin käydä kokeilemassa! Chiliöljy onkin ollut jo hetken aikaa loppu, niin voisi kokeilla vihdoin autenttisella tuotteella. Kerro sitten miten onnistui!

Tykkää

Olen vasta maistanut ja ovat tosiaan suht mietoja. Sieltä löytyy myös Taiyangmen Sichuan Chili Strips 50g chilinauhat, joista olisi ehkä helpompi tehdä rouhetta.

Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s