Kategoriat
Italia Resepti Salaatti

Italialainen perunasalaatti

Teen tätä perunasalaattia aina uudeksivuodeksi, joten sillä on hyvä aloittaa uuden vuoden alkuun ruokablogi! Resepti on hyvin helppo, ja pieleen voi mennä vain keittämällä perunat liian kypsiksi.

1 kgsiikliä
1sipuli pieneksi pilkottuna
1persiljapuska pieneksi pilkottuna (ilman pääosaa varsia)
1yksikyntinen valkosipuli pieneksi pilkottuna
4sardellifilettä pieniksi pilkottuina
1/2 dlkapriksia
1sitruuna (mehu ja kuori raastettuna)
1/2 dloliiviöljyä

Ensin siiklit pilkotaan noin parin sentin paloiksi kuorineen. Kuoret ovat paras osa perunaa, joten miksi heittää niitä pois! Palat laitetaan kattilaan, peitetään vedellä ja laitetaan esim. 1 rkl merisuolaa. Sitten vain liesi täysille, ja kun vesi kiehuu, lasketaan noin 15 minuuttia. Tällöin perunat eivät ole liian kypsiä eivätkä liian raakoja. Kun kypsistä perunoista on valutettu vesi, jätän ne hetkeksi kuumaan kattilaan kuivamaan.

Muut aineet eli kastike sekoitetaan kaikki keskenään, ja lisätään perunoihin. Parasta salaatti on kylmänä, joten se kannattaa tehdä ajoissa etukäteen.

Ainesosissa on huomattava, että käytän nimenomaan sardellifileitä. Sardelli on Suomessa (ja ilmeisesti Ruotsissakin) se kala, jota lähes kaikkialla muualla kutsutaan anjovikseen viittaavalla nimellä (engl. anchovy, it. acciughe). Karvisen tavallisissa käännöksissä käytetään sanaa anjovis, kun englannin kielellä Garfield ei pidä anchovyistä. Suomessa ja Ruotsissa anjovis viittaa enemmänkin mausteseokseen kuin kalaan, ja anjovismaustettu säilyke tehdään usein kilohailista. Karvinen ei siis pidä sardelleista! Se on Karvisen menetys, sillä sardelli on mahtava umamin lähde. Sardelleja saa nykyään ainakin Food Market Herkusta kalasäilykehyllyltä.

Hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s