Kategoriat
Italia Resepti Salaatti

Italialainen perunasalaatti

Teen tätä perunasalaattia aina uudeksivuodeksi, joten sillä on hyvä aloittaa uuden vuoden alkuun ruokablogi! Resepti on hyvin helppo, ja pieleen voi mennä vain keittämällä perunat liian kypsiksi.

1 kgsiikliä
1sipuli pieneksi pilkottuna
1persiljapuska pieneksi pilkottuna (ilman pääosaa varsia)
1yksikyntinen valkosipuli pieneksi pilkottuna
4sardellifilettä pieniksi pilkottuina
1/2 dlkapriksia
1sitruuna (mehu ja kuori raastettuna)
1/2 dloliiviöljyä

Poista perunoista huononnäköiset kohdat, mutta jättä kuoret paikalleen. Kuoret ovat paras osa perunaa, joten miksi heittää niitä pois! Laita perunat kattilaan, peitävedellä ja laita esim. 1 rkl merisuolaa. Sitten vain liesi täysille, ja kun vesi kiehuu, lasketaan noin 15 minuuttia. Tällöin perunat eivät ole liian kypsiä eivätkä liian raakoja. Kun kypsistä perunoista on valutettu vesi, jätän ne hetkeksi kuumaan kattilaan kuivamaan. Anna perunoiden jäähtyä kannen alla yön ylitse kylmässä. Näin niiden koostumus kiinteytyy. Lämpimiä perunoita ei voi käyttää.

Sipuli siivutetaan ohuesti ja sardellit ja persilja pilkotaan pieniksi paloiksi. Sipuli, sardelli ja persilja sekoitetaan perunoihin. Muut ainekset eli kastike sekoitetaan keskenään, ja lisätään sitten perunoihin.

Ainesosissa on huomattava, että käytän nimenomaan sardellifileitä. Sardelli on Suomessa (ja ilmeisesti Ruotsissakin) se kala, jota lähes kaikkialla muualla kutsutaan anjovikseen viittaavalla nimellä (engl. anchovy, it. acciughe). Karvisen tavallisissa käännöksissä käytetään sanaa anjovis, kun englannin kielellä Garfield ei pidä anchovyistä. Suomessa ja Ruotsissa anjovis viittaa enemmänkin mausteseokseen kuin kalaan, ja anjovismaustettu säilyke tehdään usein kilohailista. Karvinen ei siis pidä sardelleista! Se on Karvisen menetys, sillä sardelli on mahtava umamin lähde. Sardelleja saa nykyään ainakin Food Market Herkusta kalasäilykehyllyltä.

Hyvää uutta vuotta!


Valmistuksen vaikeustaso: Helppo

Valmistusaika (aktiivinen/odotus): 30 min / yön yli

Raaka-aineiden hankinnan vaikeustaso: Helppo

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s