Kategoriat
Intia Lisäke Pikaruoka Resepti

Aloo gobi eli paistettu kukkakaali intialaisittain

Myös kukkakaali paistuu maukkaaksi intialaiseksi pikaruoaksi. Aloo gobi (आलू गोभी) on kirjaimellisesti perunoita ja kukkakaalia. Näiden lisäksi seassa paistetaan mausteita, joissa muhien kukkakaalista tulee erittäin maukasta. Kukkakaalia ei vain saa paistaa liian pitkään, vaan se on jätettävä rapeaksi.

1/2kukkakaali
2perunaa
1sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 cminkivääriä
1 tljuustokuminan siemeniä
1/2 tlkurkumaa
1/2 tlgaram masalaa
1/2 tlkuivattua jauhettua mangoa eli amchooria
1 tljauhettua korianteria
1 tlsuolaa
3 rkl öljyä
silputtua tuoretta korianteria

Erottele kukkakaali nupuiksi ja pilko peruna lohkoiksi. Lämmitä 1 rkl öljyä pannulla. Paahda perunoita ja kukkakaalia pannulla niin, että niihin tulee muutamia ruskistuneita läikkiä, noin viisi minuuttia. Siirrä ne sitten sivuun.

Pilko sipuli ja tomaatit pieneksi. Murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri.

Lämmitä loppu öljy ja lisää siihen juustokuminan siemenet. Kun ne alkavat tuoksua, lisää sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Paista mutta älä ruskista. Kun sipulit ovat muuttuneet vähän läpikuultaviksi, lisää kuivat mausteet. Sekoita ne tasaisesti öljyyn. Anna niiden makujen uuttua öljyyn hetken ja lisää sitten tomaatti. Hauduta kastiketta sen verran, että tomaatti kypsyy.

Lisää sekaan perunat ja kukkakaalit. Anna niiden hautua minuutti tai pari, mutta vain niin että maut tasoittuvat. Kukkakaalin on tarkoitus jäädä rapeaksi.

Tarjoile korianterisilpun kanssa.


Valmistuksen vaikeustaso: Helppo

Valmistusaika (aktiivinen/odotus): 30 min / 0 min

Raaka-aineiden hankinnan vaikeustaso: Helppo

Jätä kommentti