Kategoriat
Italia Pääruoka Resepti

Silakat a beccafico

Sarde a beccafico on sisilialainen perusruoka, joka valmistetaan sardiineista. Beccafico tarkoittaa lehtokerttua, jonka näköisiä sardiinit ovat olevinaan valmiissa annoksessa. Kirjaimellisesti beccafico on viikunannokkija, joksi lehtokerttua italiaksi kutsutaan.

Tuoreita sardiineja ei Suomessa oikein ole saatavilla, mutta onhan meillä vaikka mitä omiakin kalalajeja! Mikäpä parempi korvike sardiinille kuin silakka. Kaupastakin löytyi silakkafileitä tarjouksesta.

350 gsilakkafileitä
50 gleivänmuruja
50 gpinjansiemeniä
50 grusinoita silputtuna
1 persiljapuska silputtuna
2 valkosipulinkynttä
4sardellifilettä silputtuna
oliiviöljyä
tuoreita laakerinlehtiä
suolaa ja mustapippuria
appelsiinimehua
Silakoiden a beccafico ainekset.

Leivänmurut ja pinjansiemenet kannattaa alkuun paahtaa varovasti. Varo polttamasta niitä! Kun ne ovat paahtuneet, siirrä ne astiaan ja sekoita sekaan reippaasti oliiviöljyä.

Silppua rusinat, sardellifileet ja persilja, ja sekoita mukaan. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Tee silakkafileistä rullia, joihin keskelle laitat reippaasti leivänmurutäytettä. Asettele ne uunivuokaan siten, että silakkafileiden väliin ja vaikka reunoillekin tulee tuoreita laakerinlehtiä. Laakerinlehtien tulee nimenomaan olla tuoreita, joten osta puska ikkunalaudalle koristeeksi. Kuivatusta laakerinlehdestä puuttuu valtavasti aromeja, joita on tuoreessa lehdessä.

Jos leivänmurutäytettä jää yli, ripottele se rullien päälle. Lisää lopuksi hieman appelsiinimehua nesteeksi vuokaan.

Silakat valmiina uuniin.

Advertisement

2 vastausta aiheeseen “Silakat a beccafico”

Tölikkäläinen cityvihreä varmastikin metsästää silakkansa itse, eikö vain? Lauttasaaren silta on perinteinen silakanlitkauspaikka. Valitettavasti tänä vuonna silta on remontissa, joka pahasti haittaa kalastustoimintaa. Vaihtoehtoinen paikka olisi salmisaarin laiturit, mutta siellä parhaat paikat on miehittänyt merentutkimusalus Aranda, jonka remontointi ilmeisesti käytti kaikki merentutkimuksen määrärahat. Nyt Aranda istuu laiturissa kun rahaa ei riitä operointiin. Toivottavasti Aranda saadaan pian joko töihin tai muuten pois viemästä parhaita litkauspaikkoja kalastajilta.

Näin talvella pitää varmaan muutenkin tyytyä ammattikalastajien kalastamaan silakkaan.

Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s