Kategoriat
Indonesia Kastike Resepti

Sataykastike

Sataykastike on niin laajalle levinnyt ruoka, että voi olla vaikea sanoa mistä se on kotoisin. Ainakin Indonesiassa se on kansallisruoan maineessa. Sataykastikkeen koostumusta kannattaa säätää käyttötavan mukaan. Jos tarvitset grillatun kanan pintaan tarttuvaa tahnaa, jätä tahna tönkömmäksi. Jos taas haluat kastikemaisemman vaikkapa nuudelien seuraksi, lisää joukkoon vettä. Tahna kannattaa säilöä tönkkönä tahnana – eihän sitä koskaan etukäteen tiedä millaiseen käyttöön tahnaa voi tarvita!

250 gmaapähkinöitä
3 rklvähäsuolaista soijakastiketta
1 rklkalakastiketta
1 rklsitruunamehua
1 rklmisotahnaa
1/2+ dlvettä
2 cminkivääriä
2valkosipulinkynttä
Sataykastikepohjan ainekset.

Lisää kaikki aineet kulhoon, jossa niitä voi jauhaa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon puoli desiä vettä, jotta sekoittaminen ylipäätään onnistuu.

Jauha ainekset, lähinnä siis suolapähkinät, haluttuun koostumukseen. Itse pidän hieman palasia sisältävästä sataykastikkeesta.

Sataykanavartaat

Buffetpöydistä tutut sataykanavartaat syntyvät helposti kanan rintafileestä. Tee rintafileestä pitkiä kuutiomaisia paloja. Pujota palat pituussuunnassa grillitikkuihin ja marinoi soijakastikkeessa. Paista nopeasti grillissä ja lisää grillattuihin vartaisiin päälle kattilassa lämmitetty sataykastike. Yllä olevan reseptin kastikkeeseen ei kannata lisätä paljoakaan vettä, jotta kastike takertuu kiinni vartaisiin.

Sataykastike nuudeleille ja kasviksille

Jos käytät sataykastiketta nuudelien ja kasvisten kastikkeena, lisää ainakin 1-2 desilitraa tai maun mukaan vettä. Mikäli suolaisuus ja maku vähenevät, lisää suolaa, soijakastiketta ja misotahnaa. Lämmitä kastike ennen sekoittamista nuudeleihin tai kasviksiin.

Jätä kommentti