Kategoriat
Italia Jälkiruoka Resepti

Zuppa inglese

Zuppa inglese on kirjaimellisesti englantilainen keitto. Keitto se ei kuitenkaan ole, vaan trifle-tyyppinen jälkiruoka: alkermes-likööriin kastettuja kissankielikeksejä, vaniljakastiketta ja suklaata. Yhteys Englantiin lienee juuri triflessä, joka on englantilainen samantyyppinen jälkiruoka hieman eri aineksin. Tiramisù lienee kehittynyt zuppa inglesen kaltaisesta jälkiruoasta. Zuppa inglese on kuitenkin tiramisùa huomattavasti vanhakantaisempi jälkiruoka.

Valmistaminen on tämän reseptin pohjalta helppoa, mutta vaatii etukäteisjärjestelyjä (tai käyntiä Toscanassa). Valmistukseen tarvittavaa alkermes-likööriä – myös kirjoitettuna alchermes – kun ei ole Alkon valikoimissa, joten se on tehtävä itse, vaikkapa kuten tässä reseptissä. Liköörin täytyy antaa valmistua kolmisen viikkoa.

Toinen ainesosa, vaniljakastike tai italialaisemmin crema pasticcera, valmistuu helposti kotoisista raaka-aineista tämän reseptin perusteella.

Viimeinen ainesosa eli suklaa löytyy kaupan hyllyltä. Pilko tai raasta suklaasta kauniita paloja koristeluun.

kissankielikeksejä (savoiardi)
vaniljakastiketta (crema pasticcera)
alkermes-likööriä
suklaata
Zuppa inglesen ainekset.

Anna vaniljakastikkeen hieman jäähtyä ennen kuin käytät sitä zuppa inglesen tekoon.

Kostuta kissankieliä liköörissä niin että keksit muuttuvat sopivan punaisiksi. Itsetehty alkermes on niin sokerista, että sen imeytyminen keksiin kestää suhteellisen kauan.

Kasaa kissankieliä kerroksittain jälkiruokakulhojen pohjalle vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa. Väleihin voi lisätä myös suklaarouhetta.

Rouhi suklaa tai veistä siitä veitsellä kauniita lastuja. Koristele annos lopuksi suklaalla. Perinteisesti annoksessa on käytettävä tummaa suklaata, mutta myös Fazerin sininen sopii mainiosti.

Keiton pääraaka-aineet.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s