Kategoriat
Kiina Resepti Salaatti

Juudaksenkorvasalaatti

Kiinalaisissa keittokirjoissa esiintyy usein wood ear fungus, lahottajasieni, joka ilmeisesti on Auricularia auricularia-judae, juudaksenkorva. Suomessa tätä ei kasva, mutta Ruotsin eteläosissa saamani tiedon mukaan ehkä jo kasvaa. Juudaksenkorvaa löytyy kuitenkin helposti, mistäpä muualtakaan, kuin aasialaisista marketeista.

Kuivia juudaksenkorvia.

Kuivat juudaksenkorvat täytyy kosteuttaa vedessä, jolloin ne laajentuvat moninkertaisiksi. Juudaksenkorva ei ole niinkään herkullisen makuinen, vaan mielenkiintoinen koostumukseltaan. Sieni on kiinteä ja narskuva, ja tuo hauskan lisän ruokapöytään.

Juudaksenkorvat kosteina.

Perinteinen ruokalaji juudaksenkorvista on salaatti, jonka kuvaan tässä.

2 dlkuivia juudaksenkorvia
1 lvettä
2 rklshaoxing-riisiviiniä
2 rklsoijakastiketta
2 rklchinkiang-viinietikkaa
2 rklseesamöljyä
2tuoretta punaista chiliä
1-2yksikyntistä valkosipulia
1 tlsokeria
tuoretta korianteria
Salaatin ainekset.

Kiehauta vesi. Kaada kiehuva vesi kuivien sienten päälle ja lisää kaksi ruokalusikallista shaoxing-riisiviiniä. Anna liota vähintään puolisen tuntia, mutta älä useampaa.

Pilko sillä välin valkosipuli ja siivuta chili. Sekoita chinkiang-viinietikka, soijakastike, sokeri, valkosipuli ja seesamöljy.

Kun puoli tuntia on kulunut, kaada sienten liotusvesi pois ja huuhtele niitä lisäksi kylmällä vedellä. Valuta vesi tarkasti pois. Sekoita sieniin sitten maustekastike ja chiliviipaleet.

Tarjoile tuoreen korianterisilpun kera.

Jätä kommentti