Kategoriat
Pohja Resepti

Lihaliemi

Silloin tällöin eteen tulee luita, jotka olisivat muuten menossa roskiin. Luista saa päivän keittelyllä mitä mainioimman lihaliemen! Taitoa tai vaivaa se ei hirveästi vaadi, mutta aikaa sitäkin enemmän. Aktiivista ruoanlaittoaikaa kuitenkin kuluu erittäin vähän.

Usein lihaliemeen lisätään kaikensorttisia vihanneksia ja mausteita. Se kuitenkin vaikeuttaa lihaliemen käyttöä erilaisissa kohteissa. Jos teet eurooppalaistyylisen laakerinlehtineen ja vihanneksineen, ei se sovi vaikkapa aasialaiseen ruokaan. Jos teet aasialaisen erilaisilla maisteilla, ei sitä voi käyttää eurooppalaisessa ruoassa.

Paras vaihtoehto lieneekin tehdä yksinkertainen liemi, jossa on lähinnä lihaa ja vettä. Suolaa liemessä voi olla vähän, sillä se helpottaa liemen maun tarkistamista. Väkevän suolaista lientä ei pysty keittämään kasaan, vaikkapa espagnolekastikkeeksi, sillä lopputuloskin olisi liian suolainen. Suolan kanssa on siis oltava varovainen.

luita ja huonoja lihanpaloja
vettä
Lihaliemen aineet.

Käytä lihaliemeen luita, jossa on jonkun verran lihaa kiinni, ja erilaisia ruhonpaloja, joissa on rustoa, luuta ja huonolaatuisempaa lihaa.

Lämmitä uuni kiertoilmalla 180 asteeseen. Laita luut vuokaan, jonka pohjalla on sentin verran vettä. Paahda luita noin 45 minuuttia lisäten vettä jos pohja kuivahtaa. Käännä luut puolessavälissä.

Laita paahdetut luut kattilaan. Huuhtele vuokaa vedellä useaan otteeseen ja kaada vesi kattilaan. Vettä saa tulla niin paljon, että luut peittyvät kokonaan.

Keitä luita vähintään 12 tuntia, mutta mieluiten enemmän. Jos käytät kattilaa, joka kestää uunin, voit laittaa liemen uuniin yöksi pienelle lämmölle.

Liemi pakastuu mainiosti. Litran pakkaukset ovat kätevimpiä, sillä harvoin pienemmälle määrälle on tarvetta. Esimerkiksi neljän hengen risottoon riittää hyvin kaksi litraa lihalientä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s